top of page
תמונת הסופר/תPokore

5 מאפיינים לעסק חברתי

כולנו אוהבים לרכוש חברתי ואוהבים את המחשבה על רכישה חברתית,

אז מה זה אומר לקנות חברתי?

מה הופך מוצר ״רגיל״ למוצר בעל ערך?


הכנו עברוכם את המדריך הקצר למשתמש,

היכולת לעשות עם ההוצאות שלכם משהו טוב באמת!

ככה תמצאו אותם- את העסקים החברתיים בעלי תרומה אמיתית.

  1. מטרה חברתית גבוהה: עסק חברתי מציב את מטרות השירות לחברה מעל למטרות הרווח. הוא עשוי להפעיל בעשרות תחומים חברתיים שונים, כמו צמיחה כלכלית נכונה ואמיצה, שוויון חברתי, שיפור תנאי הסביבה, רווחת חיי העובדים, בחירת עובדים בעלי רקע מגוון, קידום אוכלוסיות מוחלשות ועוד.


  1. שילוב ערכים חברתיים בתהליך הפעילות: עסק חברתי משתדל לשלב ערכים חברתיים בכלל התהליך העסקי. זה כולל תהליכי קבלת החלטות, פיתוח מוצרים ושירותים, תהליכי ייצור ושירות, וכמובן גם נהלים אתיים ושקולים ביחס לעובדים ופרטים אחרים הנפגעים מהפעילות העסקית.

  2. שיתוף פעולה עם קהילה וארגונים חברתיים: עסק חברתי פועל לחדד את הקשר עם הקהילה המקומית ועם ארגונים חברתיים אחרים. הוא משתף פעולה בפרויקטים משותפים, מעניק תמיכה כלכלית או משאבית, ומשפר את המציאות החברתית והסביבתית באמצעות התערבות פעילה.

  3. שקיפות ואחריות חברתית: עסק חברתי מתגאה בשקיפות בנהלים ובפעילותיו. הוא מתחייב לשלב אחריות חברתית בכל החלטה ופעולה שלו, ולפרסם מידע על השפעתו החברתית, סביבתית וכלכלית.

  4. חדירה חברתית בתרבות הארגון: עסק חברתי דואג לקרב את הערכים החברתיים והאתיים אל תוך התרבות הארגונית. הוא פועל להביא לשינוי בדרך שבה הסובלנות, הכבוד, השותפות והאחריות החברתית נמדדים ומודדים בפועל.


מאפיינים אלו מספקים תובנה לכך שעסק חברתי הוא לא רק ארגון שמקבל, אלא ארגון שמחזיק בתרומה חברתית במרכז פעילותו. המאפיינים הללו מסייעים לו לשפר את המציאות החברתית ולהשפיע על החברה בצורה חיובית.




Commenti


bottom of page